Artikeln publicerades 5 april 2022

Käppala söker sommarjobbare

Vill du arbeta med process och processinstrument under ditt sommarlov? På Käppalaförbundet finns nu möjlighet för dig att lära dig nya saker, skaffa nya spännande erfarenheter och samtidigt bidra till en bättre miljö. Vi söker nu en assisterande processingenjör för sommarjobb på process- och utvecklingsenheten. Vi letar efter dig som är student med rätt inställning och intresse för processindustri och avloppsreningsverk. Du kommer till en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd skärper kraven på utsläpp av fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på att inom kommande år utveckla en effektivare reningsprocess och förbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket. Process- och utvecklingsenheten har en central roll i detta arbete och utvecklar och följer upp verksamheten så att reningen blir så bra som möjligt.

Arbetsbeskrivning

Som assisterande processingenjör medverkar du i uppföljningen av processen och underhållet av processinstrumenten i reningsverket. Du kommer att arbeta dagligen med processinstrument, uppföljning, underhåll och kalibrering, för att säkerställa funktionen som är nödvändig för att styra processen. Du följer dagligen upp hur reningsprocessen går och föreslår justeringar till driftingenjörerna på plats. Flera utvecklingsprojekt pågår under sommaren och tillsammans med utvecklingsingenjörerna medverkar du också i dessa där det är möjligt. Möjlighet finns också att driva egna utredningar och försök om du har något särskilt intresse du skulle vilja fördjupa dig i.

Det är viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill lära dig mer om hur reningsverk fungerar. Du ingår i ett team med fem process- och utvecklingsingenjörer samt två instrumentingenjörer som kommer att introducera dig i arbetet. Arbetsplatsen finns i Gåshaga, på Lidingö, och du kommer att vara på plats varje arbetsdag.

Läs mer på Käppalas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.